29Mars

Idag har Sylwia pratat mycket bra svenska hela dagen så meningen med denna bloggen är lite svår att se just idag. Kanske är det så att hon har skärp till sin svenska lite mer nu när alla felsägningar blir publika på den här bloggen.
Så grattis Sylwia till dina nyfunna kunskaper i det svenska språket..
Bara en sak det är år2009 nu inte 2008


Vattenskadan

Som ni kanske vet så har vi haft lite läckage i taket på ovanvåningen, och där har vi rivit ner hela innertaket och tagit bort all isolering eller som Sylwia säger insolering..

Talesätt 2

Här kommer en klassiker till som barnen tycker är fruktansvärt rolig..
Sylwia slår sig och skriker AJ SOM FAN sa han som sket i vasken... Äuhm älskling jag tror det ska vara "det löser sig sa han som sket i vasken"..

27Mars2009

Bloggen är ju helt ny så Sylwia vaktar sin tunga ganska så mycket. Så det finns inte så mycket att skriva om just nu, men det var en liten incident på ikea idag när jag köade i resturangen. Jag stod alltså i kö medans Sylwia letade bord, och när hon hade hittat ett och installerat lillan i en barnstol så skriker hon tvärs över resturangen: DENNIS TA EN KOTLETT RAND TILL MIG.. Jag: ???? VA?? Sylwia: KOTLETT RAND... Jag: kollar på menytavlan hittar kotlettrad, och tänker det måste vara den hon menar....

Spex

Vår dotter tycker om att fjanta sig och spexa med mössor. dom åker av och på hela tiden, och Sylwia skrattar och säger till mig : Titta som hon pjexar med mössorna.. Givetvis så dör jag av skratt och frågar flera gånger vad lillan gör. Hon pjexar säger Sylwia och tittar på mig som om jag vore helt retarderad.. 


Talesätt

Det finns många fina gamla svenska talesätt som man kan använda sig av i olika sammanhang, men ibland så blir det bara helt fel speciellt om man blandar ihop lite olika talesätt..
Som när vi har en ganska livlig diskussion, och jag kommer med en hel del övertygande argument, och jag känner att denna diskussionen vinner jag för en gångs skull. Så efter att ha argumenterat i en evighet i det självklara att jag har rätt så säger Sylwia "det där är bara sicksack från dig". Jag dör diskussionen dör tiden stannar jag frågar vad sa du? Sylwia svarar: sicksack du snackar sicksack.. Jag:??????? Sylwia: (något lågmäld) sicksack heter det inte så? Jag: Älskling jag minns inte vad vi diskuterade längre, men jag tror att du menade snick snack. Sylwia: ja så heter det nog.. Så den livliga diskussionen förvandlades till asgarv istället......

Lättlurad

Under en flygning till Israel med ett äldre syskon blev Sylwia lite varm, och påpekade detta för sin syster som genast svarade: gå ut på balkongen och svalka dig lite då: varpå Sylwia genast reste sig och skulle gå ut på balkongen... 

Hall of fame

Här är lite klassiska felsägningar som Sylwia har kastat ur sig genom tiderna. Som när hon jobbade inom den kommunala sektorn och fick sin första löne specifikation, och upptäckte ett fel på den. Då ringer en något irriterad Sylwia upp lönekontoret och säger: Hej jag heter Sylwia och jag har fått min "lönemickifikitiation" och det är fel på den.

Biljett är ett annat ord som Sylwia vägrar uttala rätt hon säger "bilett" och ni kan ju själv tänka hur många garv det blivit av det..

Alla vet ju vad ett pep-talk är, och att ordet peppa kommer därav. Men Sylwia peppar inte någon hon "pepprar" dom..

Situation är stört omöjligt för henne att säga det blir "sittration" istället, men som hon själv säger: säger man det snabbt så hör ingen att man säger fel..

Jag kan ju lika bra dra in några klassiska fel stavningar här också.  Hit stavar Sylwia "hitt"  och dit blir "ditt

Välkommen till Sillasfloskler - En blogg om språksvårigheter

Den här bloggen är tillägnad min kära livskamrat Sylwia, och här är det tänkt att alla hennes felsägningar skall publiceras. Sylwia kom till Sverige som båtflykting i unga år, och det svenska skolsystemet har kanske inte fungerat till 100% med att lära henne prata korrekt svenska. Sylwia lärde sig den mesta svenskan hon kan av andra flyktingbarn på gatan.
Missförstå nu inte min avsikt med den här bloggen, för min enda avsikt är att dela med mig av alla hysteriskt roliga grodor som aldrig tycks sluta hoppa ur hennes mun....

RSS 2.0